Velkommen til Strandegård og Feddet

Vandreture og oplevelser på Feddet og i Strandegård Dyrehave.

Området omkring Strandegård Gods ved Faxe indbyder til lange traveture og enestående naturoplevelser.

Mod syd ligger den smukke og unikke naturperle, Feddet – en 6 km halvø omgivet af Østersøen mod øst og Præstø Fjord mod vest – og mod nordøst Strandegård Dyrehave med gravhøje, oldgamle egetræer og en betagende udsigt over Faxe bugt.

Feddet og Dyrehaven er et godt udgangspunkt for vandreturer, shelterovernatninger, cykel- og MTB turer, eller hvis du og familien blot ønsker en skøn dag ved stranden.

Drømmer du om en “skovdukkert” den japanske trend, hvor man finder roen i naturen på en sansende måde og iagttager bladenes farver, træernes hvisken, mosduften og skovbundens kriblen – er Feddet det helt rigtige sted. Med udgangspunkt fra parkeringspladsen på Feddet, kan du følge halvøens østside fra nord mod syd. Her går du langs sandstrand, der ligger op til varieret gammel og tæt skov og talrige af spændende små stisystemer. Helt nede i syd møder du Feddets fredede hede, som er en af Sjællands største. Heden er prydet af lyng og skulpturelle gamle enebærtræer. Her trives et rigt fugle og dyreliv i fred og ro. I foråret og efteråret ses mange interessante fugletræk indover heden. Havørnen er ligeledes en fast gæst. Heden plejes af 60-70 køer af racen Galloway. De er fredelige anlagt men hold alligevel respektfuld afstand, specielt når de har kalve.

På fjordsiden i vest, kan du gå mod Fedhavn og gennem Offerlunden. Her kan du tage et hvil ved havnen hvor der er opstillet borde og bænke, samt et muldtoilet, som en del af Naturrum Præstø Fjord. Længere mod syd af den smalle asfalt vej møder du “den røde sti” som fører mod vest ind i skoven. Med den smukke udsigt mod fjorden nydes lærketræernes susen og hvisken, samt fuglenes sang igennem skoven og frem til Offerlunden. Herfra skal du mod øst til Fedgården, tag gerne vejen omkring gården, hvor du møder grusvejen der fører dig mod syd igennem skoven, videre ud på de åbne markarealer og videre til Feddets fugletårn. Den lange tur til fugletårnet bliver belønnet med en skøn udsigt udover de oversvømmede strandenge og Feddets sydligste område. Her hører du på lang afstand store flokke af gæs der skræpper livligt under indflyvning eller på træk over området.

På nord/øst siden af Feddet ved Strandegård ligger “Skansestien”. Her kan du komme på en skøn vandretur, først ad stier langs markerne, hvor du kan nyde en fremragende udsigt fra den høje skrænt over Faxe Bugt og Østersøen. På vejen passerer du Skansen et forsvarsværk som har bevogtet indsejlingen til Præstø. Stien fortsætter langs skrænten ind over skovgærdet til Strandegård Dyrehave, en oldgammel skov med åbne sletter og enkeltsående egetræer, hvoraf nogle er over 300 år gamle. Her ligger Troldehøj – en langdysse og 3 gravhøje, der vidner om tiden for flere tusinde år siden. Langs kysten kan du finde tre bordebænke sæt, hvor et velfortjent hvil kan nydes. OBS Vær opmærksom på at stien går meget tæt på kanten – og der er langt ned, så det anbefales at være meget opmærksom, specielt hvis du har børn med på turen.

Udover de mange dejlige overnatnings muligheder der findes på Feddet Strand Resort en af Europas bedste campingpladser, findes der to shelter muligheder på Feddet. Det ene består af et shelter ud til havet på øst siden, ved Strandegård. Her er et lille bålsted og man kan hente vand på Strandegård, på adressen St. Elmuevej 15. Tilmelding på SMS når du ankommer på tel. 40345601.

Det andet shelterområde er en del af Præstø Naturrum og ligger ved Fedhavnen på vestsiden af Feddet. Her tilbyder vi tre shelters, samt et overdækket bålhus og naturtoilet. Tilmelding for overnatning på 56725206.

Du kan handle i butikken Feddet Strand Resort samt bruge bade faciliteterne mod betaling.

Hvis du kommer i bil er der parkeringsmuligheder ved Feddet 12, 4640 Faxe, her kan du parkere hele dagen for 40,- kr. Prisen inkluderer brug af de udendørs legepladser, hoppepuder og junglebane samt vores rene og velholdte toiletfaciliteter. Derudover findes der rastepladserne langs Dyrehaven som ligger mellem Dyrehavevej 3-4, 4640 Faxe. Envidere er det muligt at parkere gratis ved rastepladsen midt på St. Elmuevej, hvor der også er bordebænke sæt.

Se mere på www.feddet.dk

Det er muligt at downloade vandreturskort feddet.dk eller du kan hente det i receptionen på campingpladsen.

Velkommen på opdagelse og god fornøjelse.

Andre nyheder