Ud i naturen

Velkommen i naturen

Velkommen til Strandegård og Feddet – her kan du og familien nyde en masse skønne oplevelser i et privatejet naturområde, der strækker sig fra Faxe Ladeplads mod nord til Feddet mod syd, i alt 1300 hektar. I midten af det hele finder du Feddet Strand Resort, vores prisvindende feriested som er blevet kåret som Danmarks bedste campingplads tre år i træk.

På Strandegård, hvor vores økologiske landbrug hører hjemme, kan du i sæsonen plukke jordbær og æbler og i august kan du plukke skønne blåbær fra vores økologiske plantage på Feddet. Du kan også fordybe dig i vores store skovområder og nyde synet af majestætiske egetræer i Strandegård Dyrehave. På Feddet kan du opleve Sjællands største fredede hede med klokkelyng, enebærtræer og et rigt fugle- og planteliv. Halvøen er en del af et stort fuglebeskyttelsesområde, der strækker sig fra Præstø Fjord til Møn. For at bevare Feddet som et vigtigt levested for fugle- og dyrelivet bliver områdets natur og engarealer afgræsset af heste og køer.

Strandegård og Feddet er så vidt muligt et bilfrit område, men du kan cykle og gå på områdets stier og veje. Vores køer og heste er fredelige, men husk altid at holde god afstand, især til kalve eller føl, og husk, at dyrene ikke må fodres.

På Strandegård og Feddet finder du overalt en enestående og sårbar natur. Vi beder dig derfor om at hjælpe os med at passe på den ved at lægge dit affald i skraldespanden og huske på at naturfredningslovens § 22 gælder i hele området.

OBS: Bemærk venligst, at Faxe Kommune har indført et permanent forbud mod åben ild på Feddet, og overtrædelse vil blive anmeldt til politiet.

STRANDEGÅRD, ST. ELMUEVEJ 2, FAXE, DK 4640
Tel:+45 5672 5003
post@strandegaard.dk

Strandegård har CVR: 59371215 og Økologi autorisation nr: 742122 og PEFC certifikatnr: 90530 – 2010 – AE-FIN-FINAS

Strandegård, Store Elmuevej 2, DK 4640 Faxe